Trött i skallen tro....

Jo men så måste nog vara fallet om man startar ett samtal med sambon med samma inledning som när man tar ett samtal på jobbet......

Vad fan...skärpning Melina dags och vakna. Tur det är helg snart så man får vila skallen lite:)

Dag 4 med LCHF..

Halloj allesammans!Hoppas ni mår bra!?

Själv mår jag prima sånär som lite trötter men det är ju vanligt vad det sägs första dagarna med denna typ av kost. Sötsuget börjar dock släppa helt nu så antar blodsockernivån börjar hålla sig relativt jämn.

Har nu enligt vågen gått ner 1 kg, och tro det eller ej så syns det även. Främst då på byxor, lite lättare att knäppa knappen på jeansen nu utan att det stramar iallafall så det är ju positivt:)

Känns som det banar åt rätt håll iallafall, och maten ska man ju inte klaga på hur gott som helst.

Igår gjorde jag en lasagne men använde kål istället för pastaplattor, vart kanongott om än att jag missade koka dem riktigt mjuka. Aja man lär sig väl...till helgen tänkte jag att jag skulle ge mig på att baka ngt gott bröd om det nu finns någon fiberhusk på ica, tveksamt.

Idag kommer min lilla prinsessa hem igen, varit hos faster sin några dagar nu. Stackarn kommer dock hem till kaos med tanke på allt som rivits ,men men det blir bara över helgen sen flyttar vi ner till svärfar.

Längtar bara tills dess allt är klart nu, mycket som skall riva inte bara det med badrum utan kringliggande med. Väggen där stora ytterdörren är skall slås igen och kontoret rivas till viss del för att bli en tillfällig ingång tills dess den utbyggnaden är klar.

Ja som sagt kaos lär det bli ett bra tag framöver men i slutändan blir nog allt toppen:)

Snart var det helg igen...börjar närma sig påsk så sakteligen...ser ut som det kan bli ett påskparty i år igen...toppenförslag Evelina!:)



Dag 3 med lchf....

Fungerar ännu bra tycker jag, vart lite sötsugen igår men köpte då en 86% mörk chokladkaka så suget försvann efter en ruta....va inte sådär toppengott men gjorde verkan:).

Till middag igår gjorde vi blomkålsmos igen med fläskfile i gräddig sås, MUMMA!:)

Frukosten imorse bestod av kaffe, 2 finncrisp med skinka, 1 kokt ägg och fil med blåbär. Gott det och mättande.

Lite tidigt kanske men kollade faktiskt vågen imorse och konstaterade att 0,5 kg var borta. Kan ju förvisso ha med vatten i kroppen att göra med men det lär ju märkas till slutet på veckan om det fortsätter ner.

Onsdag idag, Nelly är hos sin faster och sina kusiner. Åkte dit i måndags e.m och blir kvar till imorgon. Just nu är det bra rörigt hemma så hon har det nog roligare där. Garderoben, skåpen i hallen och handfatet på lilltoan är nu bortrivet.

 Får se hur det fortskrider de närmsta dagarna men det blir minst sagt kaos under en tid framöver nu. Längtar bara tills allt står klart igen, nytt stort badrum som ör precis så som man vill ha det. Skönt:)

Nu är det bara våren som fattas så ro hit med den TACK:)

Ha d bra allesammans!!






Tisdag......

Goddagens!!

Allt väl med er?Hoppas det!Fint väder idag iallafall som borde göra alla gladare:)

Är nu inne på dag 2 med lchf. Går bra tycker jag, inte särskilt sötsugen och tycker man håller sig mätt längre.

Igår till middag vart det thaimat som Ante köpt med från stan(kyckling med grön curry och bambuskott)till det var det äggnudlar men dessa åkte i sopen och så koka jag broccoli till istället+drog på en skvätt grädde på kycklingen:).

Till kvällsfika gjorde jag omelett med grädde och makrill, mumma:)

Frukosten imorse bestod av keso med blåbär, kokt ägg och en kopp kaffe.

Ska bli spännande och se om det hänt något på vågen på fredag.

Är det ingen som känner att de är sugna på en kryssning till vårkanten??Känns som att det kan vara rätt kört med rockkryssningen i maj då jag inte tror det finns så många platser kvar. Iallafall inte de som är billigare.

Skulle inte sitta helt fel att sitta uppe på däck och dricka drinkar när det börjar närma sig sommar igen:)







Ny vecka

Helgen gick fort som attan...som vanligt. Vi har ägnat dessa lediga dagar åt att stöka iordning hemma inför stundande renovering av badrummet. Röjt upp i förrådet nere i källaren, svärfar har hjälp oss med hyllor och så har vi packat om alla barnkläder,och annat som idag inte används.

Vart betydligt bättre med plats efter detta så nu ser det bra ut i källaren:). 

Redan nu till veckan kan det bli så att rivning av garderober/skåp i hallen påbörjas, därefter skall väggar rivas/slås ut för att få ett större badrum än det som är idag.

Ser verkligen fram emot det men kommer bli lite stök under perioden detta skall byggas. Eftersom lilltoan också kommer rivas och allt slås ut så innebär det att vi inte kommer kunna bo hemma under denna period utan får huseras hos svärfar under tiden.

Men när allt är klart blir det nog superbra.

I lördags fyllde ju Sandra år så då var vi dit på fika och lämna presenter åt både henne och Lucas. Spenderade även lördag kväll med henne, drack lite vin och sen vart det hastigt och lustigt så att vi hamna i en bil in till stan. Åkte med Carola, Åsa och Sara. Hamna på plaza och dansa lite sen hann vi även med en tur på O´Learys. En mycket trevlig kväll, vi tog sedan en taxi hem på natten och man var ju iallafall skapligt pigg igår när man vaknade;)

Nu får det dock bli lugnt med vin och annan alkohol de närmsta veckorna. Bestämde mig igår för att köra några veckor med LCHF igen. Vill ner 4 kg till önskad målvikt och det tänkte jag försöka mig på på dessa veckor iallafall. Sen påbörja träningen ordentligt för att bli lite starkare i kroppen med, något man snabbt märker man tappar sen man blivit ett par år äldre och fått barn, he he.

Hittade för övrigt en bra receptsida på nätet igår, där jag även tog middagsreceptet ifrån. Vart en supergod kycklinggryta med blomkålsmos. Vatten till detta att dricka såklart;)

Här har ni länken till sidan om ni är intresserade:


http://www.lchfrecept.com/

Sandra 29 år idag....

Stort grattis på din födelsedag gumman, hoppas du får en underbar dag!!

Kramar från oss!


Friday!!!

Underbart men helgerna är så korta tyvärr:(. 

I eftermiddag ska vi in till stan för att handla lite mat och kolla på grejer till renoveringen hemma. Snart dags och ta tag i badrummet nu Kommer bli toppenfint tror jag när vi slår ut väggen till lilltoan. Blir ett stort badrum men det ska rymma mycket så det är bra.

Spana lite på nätet igår jag och Ante och som det låter har vi väl ungefär samma vision iallafall. Vi vill ha svart/vitt kakel, grått skifferklinker, duschvägg med glasmosaik och svart/vita möbler. Får se hur det blir i slutändan men vi siktar på topp:)

Möbler till nedervåningen och det nya mys/tv-rummet har jag hittat så nu ska bara tapeterna upp och golvet läggas sen är det redo att invigas.

Till kvällen blir det nog bara hemmamys med familjen hoppas jag på,trött som man alltid är på fredagarna. Morgondagen skall vi spendera med att röja i förrådet hemma, hyllor skall upp och kläder och annat packas om för att få mer plats. Sedan skall vi över till Sandra,Jocke och Lucas för att fira Lucas som fyller idag och Sandra som fyller imorgon.

Lördag kväll kan det bli någon god middag och ett glas vitt eller två. :)

Vad ska ni göra???


Hoppas ni får en mysig helg oavsett!!



Jag vill ha SOMMAR och dess godbitar:)


       







Idag fyller den här lilla prinsen 1 år!!!!

Tiden går så fort så fort.....Hipp hipp hurra för Lucas idag!Grattiskramar från hela familjen Jakobsson/Detlofsson...vi ses imorrn!:)



 





Lånade bilder från mamma Sandras blogg: www.snorpans.webblogg.se 

Frisyrdilemma

Dags och ta tag i håret igen då var det tänkt. Kommer bli ett par nyanser ljusare/slingat det har jag redan bestämt. Men i frisyrväg, vad tror ni passar?:)några bilder nedan som förslag

      

Är våren på väg??

Känn nästan lite så i luften nu, blåser men snön tinar bort och det är plusgrader. Som man längtat, bara hoppas det håller i sig.

Tisdag och ny vecka, helgen gick av bara farten. i fredags var vi ju in till stan en vända på e.m jag och Nellan för att träffa min systerdotter.

Var rätt nervös innan eftersom vi inte setts på 12 år, men det gick jättebra och kändes som vi var på samma nivå ungefär bägge 2. Nelly var lite blyg till en början men det gav med sig i slutändan. Vart bara en kort pratstund över en fika men vi ska ses snart igen.

Det är aldrig försent.....ja det är då ett motto som står fast:)

Resten av helgen har varit lugn, pappa Ante har haft jour så jag och lillan har mest myst och varit ute i solen. Maja kom över en sväng på lördag kväll för ett glas vin och en liten pratstund. Mycket trevligt!

I söndags vart det sovmorgon, sen var vi ute en stund innan vi gjorde middag och bakade bullar. Min lilla dotter är minsann en hejare på att baka bullar:)

Snart tar man helg...

Jobbar in luncherna idag och slutar lite tidigare. Ska in till stan med lillan för att träffa min ena systerdotter,mycket trevligt:)Inte sett henne på så många år nu så lite nervöst är det, men ska bli jättekul.

Ta en vända på stan med och se om man hittar något kul till Nelly. Hon har vuxit en del på längden på sistone så skulle behöva fler par byxor och överdragskläder. Well vi får se om man hittar något fint.

I helgen blir det lugnt, bara va hemma och mysa...älskling har jour så händer nog inte särskilt mycket i helgen. Skulle behöva påbörja vårstädningen egentligen så får väl se hur långt man kommer med den:)

Ha en trevlig helg allesammans!!

Onsdag och halva veckan gången..

Denna vecka har jag dragits med huvudvärk, varje dag....sjukt irriterande då jag i princip aldrig har det. Vet inte varför men tror det har och göra med stress, mycket har hänt de senaste veckorna. Skulle behöva semester, komma bort någon vecka för sol,bad och avkoppling. 

Men men kanske blir någon gång till hösten om det hinner bli klart med badrum och annat hemma. Jag och Nellan har inte börjat denna vecka något bra,osams varje morgon. Min lilla dotter har fått en VÄLDIGT stor vilja när det gäller i princip allt numera.

Bara att sätta på sig kläder är ett helt projekt, hon ska ju göra det själv och fastnar hon någonstans på vägen så blir hon galen. Arg som ett bi, och när hon ber om hjälp får man inte hjälpa till för då blir hon arg för det. Imorse tyckte jag vi var i god tid med allt och skulle hinna i tid på dagis, men ack så fel jag hade. Vart stress igen...nog inte så konstigt man har ont i huvudet.

Så här ser vi ut bägge två i princip mellan varven:)


     

Hiss och diss.....

Ny vecka igen...idag åkte min bror med familj hem. Vi har haft det mysigt om än att det blev en kort tid tillsammans med tanke på jobb och annat. Men snart ses vi igen! tack så mycket för de här dagarna!!:)I lördags var vi uppe på mrtsjön några timmar, var ju tokfint väder. Lämna lillan i stan på förmiddagen hos farmor,  sen tog vi bilen upp till mörtis och umgicks några timmar. Kvällen bjöd på mellofinalen såklart, som ni ju vet nu så var min favvo Danny så vart inte helt nöjd men det är ok ändå:). Får vi väl se hur det går i stora tävlingen sen, lyssnat igenom några av deltagande länders låtar och kan just inte säga att det är så många bra i år. Dock har jag knåpat ihop en topp 5 iallafall som jag tippar på:)

1. Storbrittanien
2. Sverige
3. Tyskland
4. Slovakien
5. Irland

Sen har vi länder som Estland, Danmark, Slovenien, Norge och Grekland som det nog också kan gå bra för, återstår att se.

Till sist vill jag säga stort grattis till Evelina och PM som blir föräldrar snart igen, kul för er:)


Några som hade det mysigt i lördags;)





Fredag...

yes it is!:)Skönt med lite ledigt. Det är dock en lite sorglig dag idag. Idag är det extakt 12 år sedan min kära mamma lämnade livet. Åren går så himla fort, det känns som det var igår allt hände. Minnesbilderna från den natten när jag vaknade upp av att det var fullt med sjukvårdare i lägenheten, de är ännu knivskarpa.

Jag önskar att hon hade fått varit med längre, att hon hade fått uppleva sina barnbarns födelse och utveckling. Men någon ville annat tyvärr. Men jag lever vidare med hoppet och tron på att det fanns någon mening med det inträffade och att hon är lycklig där hon befinner sig nu.

JAG ÄLSKAR OCH SAKNAR DIG MIN ÄLSKADE MAMMA OCH BÄSTA VÄN!!!

Efter denna arbetsdag blir det till att fara hem och stöka med middag. Tänkte fixa en stek, potatis, sås och sallad kvällen till ära då jag har fått finbesök hemifrån. Får hoppas det uppskattar det:)

Utöver det händer det nog inte så mycket skulle jag tro, slappa och mysa bara. Skulle visst bli finväder i helgen så vi ska försöka ta oss på mörtsjän tänkte vi imorrn, grilla lite och mysa i vårsolen.

Sen blir det väl förhoppningsvis mellon då på kvällen om jag vågar titta.....de ser ju inte bättre ut på bettingsajter och annat än att The moniker kommer ta hem det. Men fy fan, då kommer jag vara så arg så arg att jag nog bara står och skriker och hoppar av ilska. Nej då får hellre Bengtzing, Varga eller vem som helst av de andra kamma hem det. Vilken som helst är bättre än den låten. Vilket spektakel annars. Aja får se hur det går,jag håller då iallafall alla mina tummar och tår för Danny!!


Trevlig helg på er allesammans!!



Min mamma

En mamma som du inte många har
De flesta sin mamma för givet tar

En underbar vän i alla lägen
En som alltid hjälper mig på vägen

Underbar och älskad du alltid är
Du är den jag alltid håller kär

Torsdag

En dag närmare helg:). Denna vecka har gått fort känns det som, mest bara flytit på utan större problem. Ikväll får vi finbesök hemifrån, ska bli mys och få umgås med lilla trollet igen.

Han har blivit så stor lillkillen, trist man missar så mycket av sina syskonbarns utveckling när man bor så långt bort. Men men man får göra det bästa av det när man väl ses. Jag jobbar ju hela veckan och Ante lika så, men vi får ju iallafall umgås i helgen.

På lördag ska vi nog in till stan en vända, handla lite mat och gå på stan en vända. Lillfisan skall till farmor och sova över så hon blir nog nöjd...pratat om att åka dit länge nu så då får det bli så:)

På lördag kväll blir det mellon, kanske hos Maja och Pär om de hinner hem från middagen de skulle på. Nåväl det blir nog en mysig helg oavsett vad vi gör.

Fick ytterligare en present till i veckan och en till väntar från Evelina. Söta tjejor ni är:)Tack tack Maja för de fina bältena!!

Ha det gott!!



fasters lilla troll nedan:)






Ny vecka...

och nya möjligheter eller vad brukar man säga:). Denna helg gick fort den, hemmamys i fredags bara man var bra mör i kroppen så nog lika bra det. I lördags städade vi och röjde hemma, va ute och gick på byn en vända sen på kvällen kom tjejerna för att kolla på schlagern med mig.

Mysig kväll men enligt mig katastrof att det blev som det blev med röstningen och vilka som gick vidare. Tror inte för en sekund på att detta nog inte påverkat röstresultaten enligt svt. Aja nog är det ingen av dem som kommer vinna i slutändan iallafall(tror då inte jag iallafall) men ändå.

På lördag är det ju den slutgiltiga finalen och där tror jag det står mellan Danny och Eric. Bägge låtarna är ju ungefär lika enformiga refrängmässigt, in the club och popular repeteras ju x antal ggr i bägge låtarna. Men min personliga favorit av dem båda är ändå Danny. Lite mer text och stick i låten som gör att det händer mer enligt mig. Sen tycker jag också han är en bättre sångare även om båda är fina att titta på på scen;).

Men det återstår att se i slutändan vem som ror hem det, om nu någon av dem gör det. Var ju en del andra bra låtar med i finalfältet men dessa 2 har ju något extra de.

Igår stökade jag med fika mest hela dagen, sen vid 2 kom Sandra, Jocke och Lucas på fika, därefter kom Maja, Pär,Silje, Ellen, Nova och Jenny och Lillen. Mycket trevligt om än att halva smörgåstårtan vart kvar ungefär. Typiskt mig och göra för mycket av allt:)

Detta har jag fått i present: 

* Lotter, schlagerspel och linne av Maja, Pär och Silje. 

 * Presentkort på Ginza av Sandra, Jocke och Lucas.

* Mousserande vin av Jenny och Lillen.

* Clinique rengöringsgrejer av älskling samt skor.

* Kläder av pappa

* Parfym, "hiress"/Paris hilton av syrran med familj.

*lotter av svärfar

* blommor av svärmor.

* Spa-set av Ellen, Nova och Mattias.

Tack så jättemycket allesammans!!





Bilden nedan föreställer smörgåstårtan jag gjorde igår, vart lagom smarrig:)






Test...

Äntligen fredag...det blir lååånga veckor när man jobbar sent men nu är dagen äntligen kommen. Förhoppningsvis är lillan bättre i helgen så man får sova ut ordentligt inför kommande vecka. 

Nelly har haft feber en vecka nu stackaren. Toppar som kommer och går:(Men vi hoppas innerligen att hon blir bättre i helgen så hon kan gå på dagis till veckan igen.

Gällande rubriken på detta inlägg så har jag nu provat den omtalade deborah hight-tec mascaran som omnämts i många toppbloggar.

Måste nog säga att denna var i princip så bra som den omtalats som. Ger långa, separerade fransar med både böj och volym bara med ett lager. Verkligen en budgetmascara som är värd sitt pris: 129:- ( finns på www.eleven.se ) nu till specialpris: 99:- .

Har även provat max factors "experience foundation" , men den tänker jag inte hurra för. Dyr och iallafall jag blir torr av den trots att den sägs vara återfuktande. Sen är den inte särskilt dryg heller så blir dyrt i längden. denna kostar normalt 179:- men specialpris på denna även på www.eleven.se  jag går nog dock tillbaka till min favvo maybelline satin liquid foundation" :)



 


trevlig helg allesammans!

Uppgiven...

ja så kände man sig igår, men idag är det bättre om än att man är sjukt trött. Sov inge vidare inatt då man ju har en sjuk liten tös hemma. Vi trodde hon var på bättringsvägen igår men nej, febern kom tillbaka igen. Lurigt virus som går nu som det verkar. Men vi hoppas hon snart är frisk nog för dagis igen.

 Jobbar sent denna vecka så vart inte så mycket igår just efter jobbet. Åt lite middag hos svärfar sen hade min älskade sambo och dotter gjort en tårta åt mig...naaaw:)resten av kvällen spenderade jag och lillan framför tv:n sen däckade man 22.30.

Till helgen blir det ju såklart mellon då, schlagerfantast som man är. Hm..undra om det är ett tecken på att man börjar bli gammal?:/fast då har jag nog varit det ett bra tag isåfall....

På söndag blir det födelsedagsfika. för den som vill och känner för´t är det bara att dyka upp vid 2. Men sms:a gärna eller meddela här senast fredag, så jag vet hur många man ska ordna fika till.




Vilken dag.....

att fylla år på av alla.....huuh jag känner mig såhär just nu





Men tack så hemskt mycket allesammans för alla gratulationer!!
RSS 2.0