Trist Sverige...

Jaha farhågorna besannades då igår när Sverige ej gick vidare till final. Personligen tror jag absolut inte det handlade om låten i sig utan snarare att startfältet var väldigt starkt i delfinal 2. Hade vi varit med i första deltävlingen hade vi gått vidare pronto!!

Kolla Croatien t.ex som var en av de topptippade till att vinna allt och de gick heller ej vidare, också mycket tråkigt då det var en jättefin låt. Kul dock för att Salem- anhängare som tror han skulle gjort det bättre, vilket jag tror är bull. Det är också som med Anna, antingen gillar man eller så gillar man inte. Hon gjorde iallafall ett felfritt nummer sångmässigt så skämmas ska vi absolut icke göra:).

Hoppas att Sverige nu tar sig i kragen och dissar Schlagern nästa år, våran egna tävling är 100 ggr bättre än den stora finalen. Det borde vi ta fasta på och köra vårt eget race istället några år framöver. Tror jag ska titta på lördag iallafall, hålla tummarna för att några av de andra svenskproducerade låtarna(Norge, Danmark, Azebadjan, Georgien, Vitrysslan, mfl..Svenskt i finalen blev det ju iallafall oavsett:)

Trevlig helg!

IKVÄLL.......gäller det

Schlager och delfinal 2...för övrigt har de ju lyckats med att få de sämsta låtarna i delfinal 1 och konkurrenterna i final 2. Inget bra utgångsläge alls, förbannat onödigt tycker jag. Det bästa vore väl ändå att dela in finalerna i 50/50 fält enligt statistiken(kanon/kalkon)Men icke...är inte alls säkert Sverige tar sig vidare idag trots att de ligger bra till bland tittarna. Men iallafall kanske vi har större chans i år när röstningen delas upp 50/50 bland tittare/jury, ingen risk för "kompisröstning" då iaf. Här är iallafall min lista på de tio jag tror tar sig vidare´:

1. Azerbadjan
2. Danmark
3. Armenien
4. Rumänien
5.Kroatien
6.Irland
7. Sverige
8. Bulgarien
9. Cypern
10. Georgien

Vilka tror du går vidare??:)

Skitväder...

Å jag som trodde sommaren var på väg...var ju så varmt och skönt i helgen men icke vi får nog vänta ett tag till. I helgen var det kalas på byn både fredag och lördag med expo och dans/pub på kvällen. Var ut en sväng i fredags när CC & Lee spelade på nornan. De var helt ok och hade en riktigt skojig kväll tillsammans med alla goa vänner och sambon. Lillan fick vara med farmor i somamrstugan och mysa hon, hämtade henne på lördagen och lyckades förstöra fälgen på vägen hem:(

Så sjuk dålig väg dit ut och blivit ännu värre nu sen de börjar med att förbereda för asfaltering. De stora regnmängderna och snabb snösmältning har ställt till det rejält. Stora hål i vägen och inte plant någonstans i princip. Hann inte väja för ett gigantiskt hål upp på ett krön som inte syntes förrns man var någon meter ifrån, pang sa det bara.

Nåväl sambon for te stan med däcket idag och förhoppningsvis kan de rikta ut bulan, annars får det bli till att köpa ny fälg, å de är INTE billiga 19" inte. Var mest irriterad hela kvällen sen och arg på mig själv. sååå typiskt. Väl hemma igen var det fest ute på gården, hela grabbgänget på tomten. Jag och Nelly tog det lugnt sen på kvällen, såg en film när Nelly somnat sen blocka man.

Hade tydligen varit en riktigt lyckad kväll även lördagen på nornan, tråkigt man inte hittade någon barnvakt bara men det blir fler ggr:)Nelly har börjat få ordentligt humör nu hon,envisas med det mesta, ska göra som hon vill tycker hon. Slåss, nyps och rivs när hon inte får som hon vill, även börjat märkas på dagis nu och de är väl inte så kul.

Hoppas det bara är ännu en av de faser de går igenom. Spenderat ca 1,5 timme nu varje kväll med att få henne och somna, hon kämpar sig svettig varje gång stackaren. Precis som hon är rädd för att skiljas ifrån en, att man ska lämna henne eller något. Kramar man henne och sitter med henne så lugnar hon sig ganska snart. Men man kan ju inte sitta hela natten med ett sovande barn i knät just.

Min lilla prinsessa börjar bli riktigt stor och det märks på alla sätt och vis, och det lär väl bli fler perioder än denna kan jag tänka så bara och hålla ut. :)

Ha en fin dag allesammans!

Bjuder på en fin bild, Nelly tycker det är buskul att stoppa saker inannför kläderna

RSS 2.0