trött.....

Idag är man trötter minsann, första natten inatt som var som man inte riktigt fick sova. LIllan är snorig och har magknip av och till så var lite ledsen inatt. Sov på sin mamma bokstavligen talat så en annan fick inte mycket sömn. :) Men förhoppningsvis sover hon bättre inatt, har iaf kunnat sova på e.m idag.

Självfallet gör hon sådant när det är besök på plats, allt för att undvika och slå upp sina fina ögon och titta sig omkring:). He he, lillfisen..bra söt hon. Fullt med folk har det varit här ikväll. Tord, Aud, Julia, Marita, Sara och gudmor Sandra. Mycket trevligt, och Nelly har fått så fina presenter!TACK så hemskt mycket, vi blir fullkomligen överösta med grejer här. Lillan skulle snart kunna ha modevisning varje dag om hon skulle vela. Ombyte finns om man säger så...men det är sååå tacksamt.

 Ett STORT tack igen till alla berörda, det värmer!!Imorgon vankas det stadstripp om lillan är piggare, skall handlas lite mat och annat smått ocg gott till tösen såklart. Kanske möjligen att man hittar ngt snyggt till sig själv nu när man "gått ned" ett par storlekar:). Will see....sköt om er allihop!!

kram

tiden går fort....

Huuh dagarna springer fram minst sagt. Om man undrade vart dagarna tog vägen innan man fick barn så får man omvärdera det nu. Har absolut ingen koll på tid och rum, all tid ägnas åt min lilla solstråle. Samma rutiner om och om igen, myser, äter,sover, myser, äter, sover och så någon promenad där emellan. Men vad gör det, livet är underbart nu...är en jättelycklig mamma som älskar sin lilla tjej mer än vad som går att beskriva med ord. Mäktigt minst sagt.

 Lillan fick bada igår igen, denna gång gick det betydligt bättre...inte ett skrik, såg mest fundersam ut. Tror hon tyckte det var ganska mysigt:). Nelly har haft lite magknip nu av och till i någon dag, vanligt hos bebisar tydligen. Men hon har varit långt ifrån skrikig och otröstlig. Mest så att hon velat vara med överallt, vill inte ligga själv i babysittern eller vaggan och sova utan hon ska ligga på bröstet och snusa. Då mår hon gott:). Hon har lite temprament iallafall,är ju bra det till viss del*skratt*.

 Idag har vi varit iväg till BVC för tillväxtkontroll, och hon växer som det knakar...man kan undra om man har grädde i brösten. Nelly väger redan 4250 g och är 54 cm lång...lite skillnad det från hemgångsdatum då hon "bara" vägde 3678 g och vr 51 lång. Kanske blir en liten knubbis;). På BVC träffade vi även Katarina, John och lilla söta Kalle med, som vi för övrigt skall ut och promenera med imorgon. Ska bli trevligt. Nej gott folk nu skall jag ta och pyssla på lite med middagen här, blir paj idag som sambon "beställt";).



vardag....

9 dgr sedan tösen kom till världen och nu kan man väl känna på ngt sätt att man kommit in i en vardag på nytt. Omvälvande upplevelse, mkt nytt på samma gång. Men det känns iaf på något sätt som man lärt sig tolka hennes signaler mer och mer. Denna vecka har varit lugn och stillsam, haft lite besök av släkt och vänner men annars mest bara njutit av tillvaron och myst.

 Blev premiärbad i måndags för Nelly, av bilden att döma kan ni ju se att hon inte var särskilt nöjd*ler*. Var nog mest ilsk och undrade vad tusan vi pysslade med. Men nästa gång kommer hon säkert tycka det är mysigare. BVC var hit igår på hembesök, jättesnäll tjej som hade mycket nyttig information att dela med sig av. Blev en liten "inspektion" av lillan med, eller lillan kanske man inte ska säga hon väger faktiskt redan 4080 g. Så hon är en liten rulta:).

Positivt att det fungerar så bra med amningen som det gör, vanligen brukar de ju gå ned lite den första tiden hemma. Idag har vi inte gjort så himla mkt, låg ganska länge jag och Nelly på f.m, hon var lite piggare inatt än hon brukar vara så det blev mer sömn fram mot f.m än natten då. Gör inte så mkt tycker jag, hon är så himla go och sällskaplig så man tänker inte så mkt på tröttheten.

Värre fram mot e.m då man känner av det mer. Men så är det ju, nu är man ju småbarnsförälder...overkligt fortfarande men samtidigt världens bästa händelse!Njuter i fulla drag. Nej nu vill lillan ha mat och mysa lite så ska pallra mig iväg. Ha d gott allihop!!!


Myshelg!

Har haft en jättemysig lugn helg hemma, bara varit och gosat med lillan. En liten promenad har vi dock hunnit med varje dag,skönt å komma ut i luften lite och för en annan behövs det så man får lite fart på kroppen igen. Stabilare blir man för varje dag som går, så skönt och iaf något sånär ha den gamla kroppen tillbaka. I fredags blidde det mys framför tv:n och god mat, hade sällskap av Dennis också. Lördagen låg vi länge och myste i sängen(lillan är jättesnäll om nätterna och tycker om att ligga kvar en stund och mysa med pappa).

På kvällen blidde det hockey hos Mattias och Ellen, fick jättegott fika(marängswiss och bullar)*mumma,och en jättefin dress till Nelly. Tack,tack!Idag har vi inte gjort så mkt,tagit en tur ner på byn, var på ica och fixa fika tills dess att Jocke och Sandra skulle komma på besök. Var jättetrevligt och lillan fick mysa lite med gudmor sin,så nöjd så:). Fick en jättesöt klänning med tillhörande blöjbyxa som var superfin, tackar så hemskt mkt!

Nu börjar kvällen lida mot sitt slut, även fast man får sova om nätterna så är det verkligen så att man blir supetrött om dagarna. Bara amning gör nog sitt i trötthetsväg. Men åååh det är så värt det,underbart och vara mamma. Imorgon blir det premiärbad för våran donna,håll utkik så uppdateras bloggen inom kort. Antingen med en glad liten tjej eller en som är helvetes förbannad*ler*. Får se vad hon tycker om saken!

Tack allihop för era fina hälsningar/lyckönskningar...det värmer!

Marita och co, jag hoppas ni har en underbart härlig semester och att nu hunnit med många fina/intressanta upplevelser!

Ha d bäst allihop!!kram på er!



Nu är vi hemma....:)

Här är hon vår lilla kicka.Endast dagen gammal på bilden,lite bleker men sååå fin;) Hela familjen mår bra om än trötta förstås. Den lilla damen vägde 3850 g, var 51 lång och föddes den 11/11 kl. 13.16 efter en rätt jobbig och utdragen förlossning. Men nu är vi äntligen 3 och som vi längtat...tack alla för alla fina sms,det värmde!Hade såklart lite mobiltjorv när det skulle skickas iväg hälsningar,men jag hoppas att de gick fram tillslut. Uppdaterar blogg lite senare,när man landat lite i allt det nya. Tills dess ha det bäst allihopa!!kramar från oss!

Nu mina vänner är det nog dags....

Har klockat värkar ett par timmar nu som minsann är regelbundna, så kanske att det denna gång inte är "lurendrejeri" från tösen min. Dryga 4 dgr över tiden, måste ju vara på riktigt nu tycker jag...dags för mig å ringa sjukan nu och se vad de har för något att säga. Kanske vi åker in idag....då får ni avvakta mms isåfall inom de närmsta dygnet.:)

kram på er!!!
RSS 2.0